Tuesday, 16 July 2013

16.07.2013


Hos Mon Amour er der sød fransk betjening og blandt andet denne voldsomt gode kage. En lækker og luftig chokolademousse på en kagebund med nøddekrokant. Selvom kagen koster 38kr. stykket, afholder det mig ikke fra, at stoppe forbi næste gang jeg er på Strøget og får lyst til noget sødt. Det er i hvert fald en ny konkurrent til churros i Tivoli. Apropos churris, så har jeg smagt churros som man spiser dem i Spanien, is-/vaffelboden på Strøget (nær Gammel Torv - Ny Torv) de churros man kan få på Bakken og hjemmelavede churros - ingen af dem overgår dem man kan få i Tivoli :D

Reef N' Beef

Sammen med et par venner var vi inde og spise på restauranten kendt for dens eksotiske køkken. Det var min første gang, men de tre andre havde spist der før. Vi fik blandt andet prøvet forretterne crocodile wontons og kangaroo carpaccio. Til hovedret: wagyu steak, gold mine steak og rib eye steak. Til fyrenes store ærgelse var der ingen standardiserede desserter (læs: bananasplit) resulterende i desserterne hot and cold og death by chocolate. Ud fra hele måltidet blev jeg mest overrasket over den luftige bearnaise sauce (dog lidt for syrlig). Krokodille smager som - det man så tit hører - kylling. Hot and cold bestod af lune cannelés, lidt macadamia is, Baileys skum og vinpocherede pærestykker. Super god service og meget venlige engelsktalende tjenere, god mad til lidt pebrede priser.

Tight

Restaurant Tight stod igen for tur, da en ven spontant ville ud og spise. Sidst fik vi begge Duck confit og denne gang skulle Surf 'n Turf prøves. Begge restaurantbesøg har været uden forret og trods det, har jeg ikke været i stand til at kunne spise hverken duck confit eller surf 'n turf op. Det er slet slet ikke en dårlig ting da kvaliteten er god. Kvantitet OG kvalitet er en sjælden kombination :)

Efter at have proppet os med mad, trillede vi stille og roligt hen mod Tivoli og nød omgivelserne indtil forestillingen på "The Lone Ranger" startede. Traileren har været en rigtig spoiler og vist de sjoveste scener fra filmen :-/ En sjov men langtrukken western komedie - 6 ud af 10.


Tivoli

Juli måned har været spækket med restaurantbesøg og familiehygge:) En uges tid efter var jeg ude med nogle venner på den årlige sommervisit i Tivoli og den sædvanlige restaurant. Jeg fik kun taget et billede af vores desserter. Mazarinkagen havde et meget tykt lag chokolade, isen var god og citrontærten smagte meget mærkeligt. Glasset med skovbærtrifli havde fået en klat skampisket flødeskum (på grænsen til at skille og danne smørklumper!). Jeg havde til enhver tid foretrukket en McFlurry med bounty (MUMS!) eller churros, for det var simpelthen ikke pengene værd trods anretningen. Efter maden udfordrede jeg herrerne i Muldvarpespil, hvor de allesammen fik klø :D 


Malmö

En fredag aften blev der spontant arrangeret en tur til Sverige dagen derpå. Malmø minder meget om København med en lille forskel af butikker. Der var især denne tøjbutik, hvor min veninde fandt noget særligt interessant, men da hun er for genert af sin type (læs: hun blev teenage-agtig :D), var jeg nødt til at træde ind og snakke med ekspedienten. Da jeg fik erhvervet hans fulde navn, kunne vi fortsætte vores shopping- og eating-spree :D På konditori Hollandia fik jeg en super lækker passionsfrugtkage på en tung chokoladebund. Jeg dagdrømmer stadig om den :3 Vi nåede aldrig i olie/eddike butikken, som jeg havde set frem til, men den har jeg til gode til næste gang :) Til gengæld var der en tebutik i stil med A.C. Perchs! Vennen blev vist lidt træt af os og te, men sådan er det nok når man har andre interesser... såsom IT og computerspil :P 

Kronborg Slot

Hvad gør man, hvis det er for kompliceret at aftale ting ned til de mindste detaljer? Man siger "overrask mig - sig tid og sted" og det gjorde min veninde så. Vi fik alle tre venner købt et Krudt og Kugler turpas til 150kr. stykket og så var der et helt slot at udforske og historier om datidens konge. På Kronborg er der tre steder man kan spise mad: madpakkerum til dem der har medbragt egen mad, isboden før fæstningen (hotdogs, toast m.m.) og restaurant Krone B. På restauranten koster hovedretterne fra 75kr. og opefter. Veninden og jeg valgte fiskefrikadeller med tartar sauce samt brød og vennen bestilte fiskefilet med hjemmelavet remoulade. I forbindelse med Krudt og Kugler, fik vi to kugler is; en vanilje og en lakrids. Til slut tog vi på den nærliggende strand og grillede :D 


 










   



Life is good :)

Thursday, 20 June 2013

20.06.2013

Husker i det sidste indlæg om, at jeg havde et par overraskelser i ærmet til min ven? Vi nåede kun den ene, men det var også mere end rigeligt! Jeg havde forventet at vennen ville være hunderæd og pive, men han var helt cool og stak hans fødder ned i akvariet med de mange garra rufa aka doktorfisk, som straks gik i gang med at gumle død hud af. Jeg havde til gengæld fortrudt (for en lang stund) at opleve overraskelsen sammen, da jeg kunne se de glubske fisk svømme op mod overfladen for at modtage mine fusser med vidt åbne munde! Holy cow!! Et par kunder som var færdige med behandlingen, gik forbi og rådede mig til at lukke øjnene når jeg stak fødderne ned. Det er længe siden jeg sidst har været så rædselslagen!


Jeg vil vove at påstå, at mine fisk var en smule større end dem vennen havde fået. Med placering i udstillingsvinduet i Indre By, var det en anelse for offentligt for en first timer som mig. Behandlingen varede 20min. og jeg var flad af grin i over halvdelen af tiden - især når fiskene nærmede sig mine tæer! Vi afsluttede aftenen med en tur på restaurant Tight, hvor min medspiser forelskede sig i duck confitten der blev serveret sammen med kartoffelmos, grønt med vinaigrette og orangesauce. Jeg var også helt solgt :D



Har i før prøvet at være ude og spise, bestilt en medium stegt bøf for så at få serveret en gennemstegt bøf? Jeg fik naturligvis serveret en ny bøf, men den var til gengæld så rød (billede til højre), at bøffen stadig skreg "muuuuh" når jeg stak gaflen i den! Sådan er det vel at spise på Jensen's bøfhus med varierende betjening og forholdsvis billige priser.
 

Og så har jeg smagt noget inden for den nyeste madmode: Palæo aka stenalderkost. Min gode veninde og jeg smuttede en tur forbi Torvehallerne for at smage på sagerne. Vi bestilte begge pulled pork salaten (Salat Grisen) akkompagneret af en blåbærret og chilien. Frugtdrikkelsen smagte fint, men grisen var noget der af udseende og konsistens mindede om makrel i tomat. Vi blev begge enige om, at denne omgang Palæo mad ikke faldt i vores smag. 

Wednesday, 5 June 2013

05.06.2013

Hvor forsvandt weekenden hen? 
Det hele går efterhånden så stærkt, at jeg knap nok kan huske, hvad jeg har lavet de foregående dage! Mens det har været superdejligt solskinsvejr, har jeg været med svigerinde, veninde og niece i Frederiksberg Have. Til min, og mange andres, store forbløffelse havde en mand tæt kontakt med de fredede fiskehejre i haven. Han havde sat sig på en bænk, og var hurtigt i selskab med tre fiskehejre, som efterfølgende blev håndfodret - se billedet nedenfor.

Derudover var der et tyrkisk brudepar, som fik taget bryllupsbilleder i Frederiksberg Have på land og til vands. De havde fået øje på min niece, som til forveksling kunne være af en hvilken som helst anden (Mellem)østlig herkomst og spurgte om de måtte tage billeder med babyen. Min niece er nu 7 måneder gammel og er begyndt at lære forskel på de familiære og de
fremmede, og var derfor ikke helt samarbejdsvillig. Al held og lykke ønskes brudeparret og deres planer om deres egen baby :)

Det er altså skægt at observere alle de forbigående mennesker på Strøget og se diverse artister udfolde sig på strædet. Planen for fredagen var egentligt, at mødes med en ven til Distortion, men eftersom Refshaleøen ikke går under betegnelsen "gadefest" i mit hovede, så valgte vi altså at gå en tur på Strøget i stedet, hvor vi nød en god frokost på Mamma Rosa. Det varme vejr var ikke at kimse af, og vi blev nødt til at køle vores appetit med softice :D 
Twister, Magnum mandel og "Share a Coke with Familien" blev nydt sammen med en sofakartoffel, som også er fan af Game of Thrones.

Om lørdagen kørte en af vennerne hans mormor og hendes søster i sommerhus i Karrebæksminde, hvor jeg joinede på køreturen. Der er en bro kaldet Græshoppen vi var forbi, hvor folk var strømmet over for at komme til stranden. Havde vi haft mere tid, ville jeg gerne have været ude og soppe i vandkanten :) Turen gik tilbage til København for at nyde en grillaften  - der var så meget mad! Jeg fik desværre ikke taget billeder af maden, til gengæld har jeg en masse billeder af det nyeste skud på stammen i den pågældende familie - er hun ikke skøn? :)



Copenhagen Comics har ikke Cosplay! Jeg havde lånt min lillebrors Stitch kostume og var totalt game på at rende rundt med tømmermænd, men droppede hurtigt idéen da der kun var 3-4 stykker der var iklædt japansk skolepigeuniform, en Joker og en Harley Quinn. Jeg læser ikke manga og ser ikke animé, men så det alligevel som en oplevelse (til 80kr.). Uden en krone på lommen var jeg alligevel så heldig at få et sødt krus :D
Jeg ser mere frem til Genki, hvor det siges at Cosplay er en del af arrangementet - håber at jeg må låne Stitch kostumet igen!


Jeg gik mine billeder i gennem og så, at jeg helt har glemt at poste billedet af de lyserøde macarons jeg lavede for tre uger siden. Så her følger en opskrift samt billeder:

Pink macarons med hindbær ganache:
12 macarons
Basisopskrift ala mit tidligere indlæg om kanelmacarons her


Makronbunde
  • 43 g mandler (eller mandelmel)
  • 75 g flormelis
  • 1 stor æggehvide
  • 25 g sukker
  • Pink pastafarve på gefühlen 
Jeg har fået en plade mælkechokolade med frysetørrede hindbær fra England, som jeg brugte til ganache. Ellers kan man selv blande frysetørrede hindbær i den smeltede chokolade.
  • 60 g. fløde
  • 100 g. chokolade
 Fremgangsmåde:
  1. Smut mandlerne, og blend dem til fint mandelmel.
  2. Hæld flormelis ned til mandelmelet, og blend videre.
  3. Si blandingen.
  4. Hæld æggehvide og sukker i en skål, og pisk ved laveste hastighed i cirka et minut. Pisk derefter ved højeste hastighed i et par minutter – indtil marengsen danner bløde toppe.
  5. Vend mandelblandingen i hviderne. (Pres dejen mod siderne af skålen med en dejskraber – cirka 35 gange.)
  6. Tilsæt gradvis en smule pastafarve i dejen for at opnå den ønskede nuance.
  7. Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tyl, og sprøjt små runde cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  8. Lad de ubagte bunde tørre ved stuetemperatur i cirka en halv time.
  9. Bag dem ved 160 grader i cirka 12 min.
Det er vigtigt, at der bruges pastafarve (eller pulver) da frugtfarverne der forefindes i supermarkedet er for vandede, og risikoen for et flop forhøjes.

Igår var jeg ude med et par venner for at se "Only God Forgives". Filmen blev modtaget med blandede følelser, men jeg har lidt på fornemmelsen, at man skal kende lidt mere til historien bag filmen, da den virker mere symbolsk end den har underholdningsværdi. Det jeg tror der har været trækplastret for filmen, har været Ryan Gosling :P 

Weekenden byder på Thai festival sammen med nogle venner. Derudover har jeg et par overraskelser i ærmet til en ven, som jeg håber bliver indløst samme weekend ^_^ 

Kage fra Lagkagehuset til fødselaren Peter der blev fejret i mandags

I forbindelse med fars dag, har jeg valgt at bage min far den kage han godt kan lide: Chinese sponge cake aka æggekage :D Glædelig fars dag!

Tuesday, 28 May 2013

28.05.2013

Min lille niece var i svømmehallen for første gang for snart to uger siden. Det er ikke helt nemt at håndtere en baby selvom man har et par venner med, men DGI-byen har badekar til babyer og babysæder (max 2 år), hvor man kan parkere den lille mens man gør klar til at kunne hoppe i vandet. 
Hun er hele 7 måneder gammel nu, kan sidde op af sig selv, næsten stå på egne ben og er begyndt at spise grød og brød.j hvor jeg glæder mig til, at hun kan gå :D 

Så har jeg været en tur på Strandvejen og spise is. Hver sommer er jeg forbi Lydolph på Strandvejen, og i år skulle min gode ven prøve en såkaldt Lydolpher, som består af en vaffel med en kugle is i bunden, softice, to kugler is, en flødebolle, softice og til slut dyppet ned i kakaopulver. Han kom knap nok i gennem det første lag softice da han erklærede, at han ikke kunne rumme mere. Det der er trækplastret er de store iskugler til standardpriser, Hellerup havn 5 minutters gågang fra isbutikken og til sidst er Lydolph et stoppested inden Bakken :)



Den seneste uges tid har jeg været forbi Café Phønix i Brønshøj med et par venner, bagt gulerodskage, cookies, rosinboller (Meyers), været til et event i forbindelse med dirdage (ejere af Aamanns, NOMA og Tickle holdt oplæg), bagt Meyers koldthævede hvedebrød, været til fødselsdag, deltaget i en badmintonturnering hen over weekenden, været forbi Es bror og spise god mad. Pic-drop! :P

Café Phønix


 
De øverste billeder: lækker fødselsdagsmiddag; i bunden: hjemmelavet brunsviger og koldthævet hvedebrød

Gulerodsjuice med danskvand og havntorn olie; knækbrød med rygeostcreme med asparges, rejer og kommen, i nederste højre billede er det perlebyg, ærter og sild

t.v. bisque med rå jomfruhummer, rejechips, citronmayo, m. torsk med frysetørrede hindbær med revet kinaradise, t.h. dehydreret kammusling med citronmayo

"Fisk din mad op" muslinger, agurkekugler, dild, agurkegratiné og dild "sne", afslutningsvis med en lykkekage og trøfler


Noget af en begivenhedsrig uge resulterede i en guldmedalje i damedouble og en sølv i mixdouble! Alt i mens sad en supersød fyr iblandt publikum og heppede på mig ^^ Taget i betragtning af, at jeg spillede fra 12.30 til 17 om lørdagen og fra 11 til 16 om søndagen, så kan man mildest talt sige, at E har været en fantastisk støtte. Derudover vrikkede jeg om i en finalekamp, hvorefter han var i fuld firspring og løb hjem til hans gode ven som bor i nærheden af hallen og fik en pose frossen ris-blanding til min ankel - nuurhh :)

Længe har jeg gerne villet smage de "rigtige brunsvigere", som de laves på Fyn, men har endnu ikke haft mulighed for at stoppe forbi en lokal fynsk bager. Jeg må nøjes og har prøvet denne opskrift, som skulle være så tæt som muligt på fynske brunsvigere (angiveligt de "ægte" eller også fordi de såre enkelt er de bedste i hele landet) :)


Brunsviger 
En lille bradepande. Kilde: Sesamsesam

Dej
  • 250 g mel
  • 25 g sukker
  • 25 g gær
  • en smule salt
  • 1½-1¾ dl mælk, lunken
  • 25 g smør, blødt
Gæren opløses i mælken. Mel, sukker og salt blandes i, og dejen æltes sammen (evt. på maskine). Smørret skæres i mindre tern og æltes ind i dejen. Lade dejen hæve lunt og tildækket i 20 min. Lav fyldet.

Fyld
  • 125 g smør
  • 150 g brun farin
  • 4 spsk sirup
  • 1 tsk stødt kanel, valgfrit
Fremgangsmåde
Smelt det hele i en gryde ved middel varme. Rør det godt sammen til en ensartet masse. Jeg kan godt lide kanel og tilsætter derfor en teske stødt kanel i gryden.
Rul dejen ud til et rektangel, og læg den i en bagepapirklædt bradepande på ca. 35x25 cm. Brug din finger til at prikke hulninger i dejen, så fyldet kan løbe derned. Hæld fyldet på dejen, lad det hæve lunt i yderligere 20 min, og prik endnu en gang huller i dejen. Jo flere huller du laver, des mere snasket bliver det endelige resultat. Jeg kan godt lide når brunsviger knaser lidt og drysser lidt brun farin inden herligheden smides i ovnen. Bag brunsvigeren i ca. 12-15 min ved 180 grader. 

Til en anden gang vil jeg prøve at bruge 10g. gær og lade dejen hæve i køleskabet natten over, da jeg synes at koldthævede deje har en bedre struktur og mindre gærsmag.
 


I aften skal jeg mødes med pigerne og spise på Chez Laurent på Frederiksberg; orv hvor jeg glæder mig til at mæske mig i franske crêpes og galettes! Så skal vi da også have de seneste opdateringer angående den ene venindes bryllupsforberedelser og idéer til bryllupskjolen :)

Rigtig god tirsdag!
(der er ikke noget der hedder dårligt vejr, kun forkert beklædning ;)) 
 


Wednesday, 15 May 2013

Fødselsdagsoverraskelse

hjemmelavet kagemand
For et par fredage siden holdte jeg og et par venner en overraskelsesmiddag til ære for en ven. Det fik i hvert fald mig helt oppe og køre, især fordi jeg er skide dårlig til at holde på dén slags hemmeligheder og var ved at røbe overraskelsen aftenen forinden. Det blev arrangeret således, at fødselaren skulle til det ugentlige møde med hans forretningspartner som sædvanligt. Internt blev der snakket om, at veninden og jeg skulle befinde os hvor mødet ville finde sted, men grundet tidsplanen ville det ikke kunne lade sig gøre. Den medskyldige tekstede at "pakken er på vej" og da de kom rundt om blokken og så os, blev han helt paf af overraskelse - MISSION ACCOMPLISHED! :D

Vi spiste på Hard Rock Café, da vennen tidligere havde ytret sig om, at han rigtig gerne ville prøve at spise der engang. Nu var tiden kommet ;) Vi var fire personer der delte en Jumbo Combo. Til hovedret blev der bestilt Grilled norwegian salmon, open-faced sirloin sandwich og 2x New York strip steak. Portionerne var store, priserne var rimelige interiøret, musikken og stemningen var gennemført. Til min store skuffelse, nåede/kunne vi ikke klemme en eneste bid dessert ned :( Servicen er varierende og havde på min egen fødselsdag oplevet en fantastisk service, hvor jeg og en anden kun var kommet for at spise dessert.



Jeg har aldrig været god til at drikke øl, og SommerHvede vil jeg ikke ligefrem kalde for øl, da det smager mere af cider, men skulle nogen nogensinde tilbyde mig en øl af eget valg, så ville jeg klart have en SommerHvede fra Skovlyst :D 

Det skal siges at burgeren oppe i højre hjørne blev lavet og fortæret af en ivrig madelsker; efter utallige forsøg blev han nødt til at spise burgeren med kniv og gaffel.
Vejret er ved at blive varmt og med det følger sommermad i form af hjemmelavede frikadeller med hjemmelavet kartoffelsalat og pastasalat med det sunde der kunne findes i køleskabet. Som en let aftensmad blev der lavet nachos med kyllingestykker, cheddar, hjemmelavet guacamole, salsadip og cremefraiche. Brændende kærlighed er en af mine yndlings (dejlig comfort food), men slår ikke min yndlingsret: lasagne :) Tror snart jeg skal til at eksperimentere lidt med madspyd så jeg kan få lidt erfaring inden grillsæsonen.



Weekenden har ellers været spækket med fødselsdage og tamtam og masser af hygge :D Dog blev søndagen kendetegnet som min officielle flad-ud-på-sofaen-dag med pizza i mit ynkelige lille hjørne imedens en god ven var den rareste og sørgede for, at jeg fik genetableret min væskebalance :) 

Indtil videre er der kommet et lille gummitræ i stuen og to dejlige roborovski dværghamstere. Det næste bliver at finde en hibiscus og holde den i live! 

HAPPY HAPPY MID-WEEK!

Meyers kaffekage savnes. Mit høje melforbrug synes at være berettiget så længe vennerne får kaffekage en gang i mellem :D

Wednesday, 1 May 2013

01.05.2013 Banaaanaaah cake (sagt med Minion stemme)

I fredags var det jo Store Bededag, og for mit vedkommende var det "Store Hvededag" :D Jeg gik straks i gang med at forberede bolledejen torsdag eftermiddag, så jeg kunne bage hvederne om aftenen. Som min negletekniker sagde da jeg fortalte, at jeg havde en portion hvededej stående derhjemme: "normale mennesker går ned i bageren og køber hveder" :P Hvedeknopperne er lavet efter Claus Meyers opskrift, men har halveret portionen og lavet 12 hvedeknopper, da det passer bedre på bagepladen. Derudover brugte jeg "kun" en halv teske stødt kardemomme da jeg ikke er den største tilhænger af dens gennemtrængende smag.


Kender I det når der ikke skal særlig meget til før jeres overblik/overskud forsvinder som dug for solen? Sådan en periode tror jeg vist nok, at jeg gennemgår. Det kan være småting såsom, at der ikke er nogen der gider spise mine kager (selvfølgelig er der nogen, jeg skal jo egentlig bare skrive en statusopdatering på Facebook og tilbyde kage), at der er for varmt i biografen og man sidder og smelter i sædet i takt med en softice der smelter i 30graders sommervejr (gå ud og gør personalet opmærksom på dette), jeg knækker en lillebitte smule af neglen af at bowle (fil neglene kortere), har lyst til is (gå ud og køb en is), kan ikke finde et outfit at tage på til konfirmationsfest (riv alt ned fra bøjlerne i klædeskabet og begrav dig dybt under det til du kommer til fornuft) m.m.

Der skal ikke meget til... Men så er det godt, at jeg har min gode rationelle ven, mit kræsne smagspanel, en sød fyr som overøser mig med komplimenter på uventede tidspunkter; og sørme om det ikke er én og samme person tidligere omtalt som "E". Fyren min var så hjælpsom, at trisse ned i supermarkedet for at købe (mere!) mel til mine køkkeneksperimenter; selvfølgelig efter at have kigget i køkkenskufferne i gennem, peget og spurgt om der var noget galt med alt det andet mel (grahamsmel, rugmel, havregryn [hahaha :)] og en lille smule hvedemel). Mit svar var selvfølgelig, at det resterende hvedemel ikke var nok til næste køkkeneksperiment, som jeg snart var i færd med at forberede.

Apropos køkkeneksperimenter, så er gladdejen færdig (at betegne det som (en) sur-dej syntes at afskrække smagspanelet) og mangler blot at komme en tur i ovnen. To be continued.

 
Min søster spurgte forleden dag, om jeg kunne bage en kage for hende til klassen. Det resulterede i en "Den du ved nok"-kage. Den kender I vel godt ;) Hvis ikke så kan jeg fortælle Jer, at selve kagen er en chokoladekage og toppingen er noget der minder om drømmekagens med kokos, flormelis, smør, kakaopulver og kaffe - dog uden at være karamelliseret. Jeg har fundet opskriften fra nogetiovnen.

Den du ved nok-kage
lille bradepande

Ingredienser:
Dej:
  • 400g. sukker
  • 4 æg
  • 3½ dl mælk
  • ½ dl kaffe (færdigbrygget)
  • 450 g. mel
  • 4 tsk vaniljesukker
  • 4 spsk usødet kakao
  • 4 tsk bagepulver
  • 200 g. smør eller margarine

Glasur:
  • 150g. smør
  • 1 spsk kaffe (færdigbrygget)
  • 4 spsk usødet kakao
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 100g. kokosmel
  • 375g. flormelis
Fremgangsmåde
  1. Æg, sukker og vaniljesukker piskes tykt og skummende.
  2. De tørre ingredienser vendes rundt.
  3. Tilsæt mælk samt kaffe og vend det forsigtigt sammen til en ensartet dej.
  4. Tilsæt smør så dejen får en cremet konsistens.
  5. Kagen bages ved 185grader i 35-40min. Prik i midten af kagen med en tandstik, kødnål eller lignende for at se om kagen har fået nok.
Imedens kagen er i ovnen, kan glasuren laves imens:
Hæld alle ingredienserne til glasuren i en kasserolle og varm blandingen op til den bliver tyk og cremet.

Når kagen er afkølet kan kokostoppingen smøres på :)
 
Jeg fik faktisk halveret denne opskrift således, at der ikke var nok kage til min søsters klasse. Til gengæld fik jeg bikset en lækker banankage sammen, og opskriften kommer herfra, men jeg har foretaget nogle ændringer:


Banankage 
lille bradepande

Ingredienser: 
  • 4 æg (stuetemperatur) 
  • 300g sukker 
  • 100g. mørk muscadovasukker 
  • 200g. smør (stuetempereret) 
  • 3 modne bananer
  • 1 dl kaffe (færdigbrygget, intensitet er op til bageren) 
  • 400g. mel
  • 1 tsk natron 
  • 1 spsk bagepulver 
  • 200g. chokolade, valgfrit
Fremgangsmåde:
Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Tilsæt smørret og pisk det med. Mos bananerne og bland dem i dejen. Bland mel, bagepulver og natron og rør det i dejen. Tilsæt kaffen og bland til ensartet masse. Ønskes chokolade, skal dette hakkes groft og vendes i dejen.

Fordel dejen i en lille smurt eller bagepapirbeklædt bradepande på 20x30 cm. Bag kagen i ovnen ved 180 grader i ca. 40 minutter.

Når kagen er afkølet, kan den få den velkendte chokoladeglasur (flormelis, lidt usødet kakao og en smule vand - på gefühlen) eller pyntes efter egen kreativitet.

I weekenden tullede jeg rundt på Strøget med vennerne og gik en lille tur i Tivoli før vi vendte næserne hjem til de kære små hamstere. Efter et hurtigt gensyn, drog vi ud til bowlinghallen, hvor jeg fik tæv af min søster, og nu skylder jeg hende en middag. Til gengæld skylder vennen middag til både mig OG min søster, som jeg ser frem til :D Dallevalle, here we come ;) 



- God første maj/solskinsdag/onsdag/midt-dag :)
 

Wednesday, 24 April 2013

24.04.2013 Iron Man 3

Jeg har ventet to måneder og tre dage på, at denne dag skulle oprinde; forpremiere på Iron Man 3 i aften - FTW!! Glæder mig enormt meget til at komme i biografen med vennerne, hvoraf den ene ikke kunne se to måneder frem og regne ud, at han ikke både kan sidde til undervisning og være i biografen på samme tid. Oh well :)

De seneste par dage har jeg prøvet kræfter med lidt forskelligt bagværk, blandt andet macarons, som jeg blandede pink pastafarve i for at matche den ganache der var lavet på mælkechokolade og frysetørrede hindbær. Et par vanilje cupcakes fra Humming Birds blev også til, serveret med lækker flødeskum tilsmagt Dulce de Leche. Wilton M1 tyllen er at foretrække når jeg laver toppings på cupcakes med flødeskum eller marengs. Jeg er svært begejstret for boller med tandsmør, men jeg sætter grænsen når der skal buttercream (smørcreme) på toppen af de små fine cupcakes, da intet levende individ bør indtage så store mængder smør og sukker i en lille kage o_O Men her er opskriften på basic vanilje cupcakes.

Vanille cupcakes 12 stk

Ingredienser:

  • 120 g mel
  • 140 g sukker 
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1½ tsk bagepulver
  • 40 g smør (stuetemperatur)
  • 125 ml sødmælk
  • 1 æg (stuetemperatur)

Fremgangsmåde:
  • Sigt mel, bagepulver og vaniljesukker i en skål. 
  • Pisk smør og sukker sammen til en luftig masse og bland melblandingen i. 
  • Tilsæt halvdelen af mælken og pisk til det lige hænger sammen.
  • Pisk æg og den resterende mælk sammen og hæld det i dejen. Pisk til en ensartet dej, men undgå at overpiske.
  • Hæld i muffinform beklædt med papirforme og fyld dem 2/3 op.
Cupcakes bages ved 170C i 25min. til de er gyldne. 
  
 
En af de cravings jeg havde i sidste uge var theboller. Da E kom hjem fra arbejde og havde rester (en thebolle med kerner[?!]) fra morgenturen til tanken, vidste jeg at jagten var skudt igang. Søgningen endte hurtigt da jeg fik kigget enkelte kogebøger igennem og fandt denne opskrift fra Meyers bageri.





Boller 20 stk
Ingredienser:
  • 5 dl lunkent vand
  • 25g. gær
  • 2 æg
  • 1 æg til pensling
  • 75g. sukker
  • 15g. groft salt
  • 900g. mel
  • 75g. blødt smør
  • 180g. rosiner, valgfrit    

Fremgangsmåde:
  • Opløs gæret i vandet.
  • Tilsæt æg, sukker, salt og hvedemel, ælt dejen godt og grundigt.
  • Tilsæt det bløde smør i små tern og ælt det ind i dejen
  • Når smørret er helt integreret tilsættes rosinerne og æltes ind i dejen, ælt i et par minutter.
Dejen tildækkes med et fugtigt og rent viskestykke i skålen og sættes til hævning i 2 timer

Når dejen er hævet, vendes den ud på en meldrysset bord og deles i 20 boller. Bollerne formes og sættes på en bageplade med bagepapir på. De fylder to bageplader.
Igen kommes et fugtigt viskestykke over og lad dem hæve til dobbelt størrelse. Det tager 1,5-2 timer.

Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag dem ved 200 grader (varmluft) i 10-12 min.


Jeg har bagt bollerne to gange. Første gang fik første portion boller 2minutter i ovnen inden de blev taget ud og penslet. Anden gang jeg bagte dem, havde første portion boller kun 4min bagetid tilbage, og jeg opgav at pensle dem. Pensling med æg gør verden til forskel! Så HUSK HUSK HUSK at pensle bollerne inden de sættes i ovnen!


Chokoladekage har været i mine tanker. Tanken om en lækker, chokoladerig og svampet kage har virkelig fået mig til at dagdrømme. Dog må jeg krybe til korset og indrømme, at den bedste chokoladekage jeg har bagt, har været chokoladetærten - fra AMO! Yep, sådan en omgang præ-kageblanding "tilsæt vand og olie" har overgået alle andre chokoladekager jeg nogensinde har smagt i hele mit liv :-/

For at råde bod på min ugerning, prøver jeg nu, at finde frem til den bedsteste chokoladekage! Første forsøg har været en opskrift, som oprindeligt er en brownieopskrift (doh!), hvor jeg har tilsat bagepulver og undladt en tredjedel sukker. Min opskrift er lettere modificeret, og den eksakte opskrift kan findes hos Farmorfabrikken.

Chokoladekage
Ingredienser: 

  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 2 dl sukker
  • 1,5 dl hvedemel
  • 4 spsk kakao
  • 1,5 tsk vaniljesukker
  • 1 knivspids salt

Fremgangsmåde:
  • Smelt smørret og lad det køle af.
  • Rør æg og sukker sammen i en skål.
  • Mel, kakao, vaniljesukker og salt røres sammen for sig selv og blandes i æggemassen sammen med smørret.
  • Hæld dejen i formen (smurt eller med bagepapir)
Bag kagen ved 175 grader i 30 minutter. Lad kagen køle af inden spisning. Jeg pyntede kagen med kaffeglasur lavet på et skud stærk kaffe (ristretto), en skefuld blødt smør, lidt usødet kakao og flormelis på øjemål. Dernæst lavede jeg chokoladeflager ved at tage en plade chokolade og bruge en køkkenkniv til at køre horisontalt mod mig selv. Det mest geniale ved det hele var, at jeg bildte en ikke-chokolade-fan ind, at det var kaffekage (Meyers). Han syntes faktisk godt om triplo chokoladekagen! Hihi, sikke et skarn jeg er :D


Surdejen lever nu sit femte døgn og jeg glæder mig til at bage langtidshævede brød igen :) Nedenfor er der billede af lasagne (requested by friend), lækker drømmekage og en omgang roastbeef med en masse sauce bordelaise, ovnbagte kartoffelbåde og rodfrugter og hjemmelavet hvidløgsflute


 - God midt-dag! :)