Så var jeg til det tredje bryllup i mit liv og iiihhh hvor var det dejligt! I Norden er der en anderledes måde at indgå ægteskab på; ved et håndaftryk (latter i kirken). Gommen ville dog gerne holde fast i den udprægede (amerikanske) tradition og afsluttede vielsen med at kysse hans kære hustru, hvor der blev grint igen; man må holde fast i de filmatiserede *slash* amerikanske traditioner ;)
Jeg glædede mig voldsomt meget til at se bryllupskagen, som var brudens veninders bryllupsgave. Den var á tre kager; nøddebunde, hindbærmousse, chokoladecreme, pyntet med marcipanbånd, en masse ikke-spiselige lyserøde roser og chokoladesommerfugle. Nøj, hvor var den flot!
Jeg ville have foretrukket den med mere fintmalede hasselnødder i nøddebundene, men det er altid nemt at være kritisk, især når man ikke selv har prøvet at lave bryllupskage...
Her er den i hvert fald:
Jeg er lige blevet faster og nu skal jeg have min første surdej. Velkommen til Herman og Gruk! Herman er en venskabskage, ham har jeg lige startet op ved hjælp af opskriften, som jeg fik engang i folkeskolen. Han er vist lidt af en surdej (hjulpet til live med en bitte smule gær), hvilket jeg ikke ser grunden til medmindre at det er fordi man skal kunne følge processen fra dej til kage. Jeg erindrer ikke om kagen er anderledes fra andre bagepulver-kager, da den alligevel skal fodres med bagepulver på dommedagen. Men surdejs-delen må vel bidrage med noget smag og/eller konsistens.
Gruk er til gengæld en rigtig surdej, selvom jeg undveg en smule fra opskriften da jeg ikke havde rugmel hjemme (er det en stor fejl?). Opskriften har jeg fra Meyers Bageri.
Jeg glæder mig til at bage med Gruk og Herman, hvoraf førstnævnte skal indgå i en eksperimenterende våddej. At bage hele brød og af våddej er et nyt kapitel, som jeg ser frem til at starte på :)
![]() |
GRUK |
![]() |
HERMAN i opstartsfasen |
![]() |
HERMAN dagen efter han blev fodret |
No comments:
Post a Comment