Jeg husker de foregående dages køkkeneksperimenter og aftaler (indebærer som regel også noget mad, som jeg har foreviget) ved hjælp af billedgalleriet på min mobiltelefon - jeg bør måske overveje fiskeolie-piller som skulle siges at hjælpe hukommelsen :l
Og hvad angår surdejen, så blev Gruk forkastet i vasken eftersom mine søskende ikke længere kunne tolerere ham. Frygt ej! En efterfølger vil komme og tage Gruks plads, så vi igen kan mæske os i liflige skiver af surdejsbrød, bacon og dertilhørende snask!
Og hvad angår surdejen, så blev Gruk forkastet i vasken eftersom mine søskende ikke længere kunne tolerere ham. Frygt ej! En efterfølger vil komme og tage Gruks plads, så vi igen kan mæske os i liflige skiver af surdejsbrød, bacon og dertilhørende snask!
Her i weekenden fik jeg inviteret en ven over på lidt lækker mad og fik - ifølge en del venner - langt om længe set klassikeren Pulp Fiction. Kan godt se, hvorfor det er en klassiker idet der er gode skuespillere med og måden historien er klippet sammen på og "går i ring", som mange nyere film anvender - altså at filmen starter fra punkt A, bygges videre til punkt B, C, D, E etc for så at ende i punkt A igen.
Tit har jeg cravings og min mave havde knurret længe efter flødekartofler, som blev serveret med frække overlår og ovnbagte rodfrugter - NAM!
Imedens det ene medlem af smagspanelet fik testet hans nyeste indkøb (et Diablo Steelseries headset), fik jeg også bakset en herlig omgang pandekager sammen til dessert :)
Pandekager til 4 personer (eller 2 hvis man er inkarnerede pandekagespisere!):
Tror det blev til cirka 12 pandekager
Ingredienser
- 2 æg
- 330ml kærnemælk (jeg plejer at bruge 325ml mælk og 5ml citronsaft/eddike)
- En knivspids salt
- 2 spsk. sukker
- ½ tsk. vaniljesukker
- 170g. mel
- En knivspids kardemomme, valgfrit
- Lidt neutral olie eller smeltet smør
Fremgangsmåde
Æg, kærnemælk, salt og sukker piskes sammen. Mel, kardemomme og vaniljesukker sigtes i og piskes godt til der ikke er nogen klumper. Tilsæt olie/smør i til sidst. Er pandekagedejen for tyk, kan der tilsættes mere mælk.
Skulle der være nogen klumper kan dejen sies. Jeg har aldrig skrevet kærnemælk på nogen indkøbsliste da jeg får lige så gode resultater af at blande nogle dråber citronsaft eller eddike med mælk og lader blandingen stå i 5 minutter.
Eftersom den første pandekage blev for tyk, en pandekage gik til kvalitetskontrollen, at jeg har en sød tand og smagspanelet er hardcore pandekagespiser, blev der kun nok til to personer og til lidt morgenmad dagen derpå :D
Om søndagen mødtes vi et par venner til en omgang brunchbuffet på Café G inde ved Gråbrødre Torv. På vejen derind havde jeg selvfølgelig været så klodset at vrikke om på anklen (det skal understreges at jeg hverken var påvirket, havde tømmermænd ej heller havde jeg højhælede sko på) og fik en temmelig slem hudafskrabning på mit ene knæ. Det havde tilsyneladende været så traumatiserende, at da en lille 2-årig dreng faldt på knæene lige ude foran cafevinduet, kunne jeg føle hans smerte.
Den ellers så korte men skønne weekend blev sluttet af med at besøge en lille nyfødt og hendes stolte forældre på hospitalet. Glædelig slutning på en lang uge og en kort weekend :)
Denne uge er da også startet ganske fortrinligt med en lækker omgang gullash og kartoffelmos hos min bror, hans kæreste og gensyn med min dejlige lille niece som lige fortjente en fin lille kjole fra Disneybutikken på Strøget ^_^
Jeg fik bagt citronspecier ala Blomsterbergs, hvor halvdelen af småkagerne forsvandt inden aftensmaden blev serveret.
Der blev dinet på The D Diner i Valby, hvor atmosfæren emmede af amerikansk fastfood spirit. Maden var tilfredsstillende (jeg havde bestilt en Pulled pork burger og kødet ikke var strimlet :s), deres pommes frites smagte af for længe brugt fritureolie; men det kan være vi spiste der på et mindre godt tidspunkt. Af deres forskellige milkshakes bestilte vi banan, jordbær og chokolade. Bananmilkshaken smagte af rigtig banan blendet i, jordbærmilkshaken smagte lidt af syltetøj og chokolademilkshaken føltes lidt som pulverblanding på tungen ulig Nesquicks gode kakaopulver - men chokoladen var den bedste af de tre. Stedets betjening var god og imødekommende, og jeg kan forestille mig at besøge stedet igen da menukortet er fristede med andre valgmuligheder samt Key lime pie.
Stemningsbillede inde på restauranten |
No comments:
Post a Comment