Som tiden dog flyver når man har det godt :) Siden sidste indlæg er der blevet tillagt endnu et år til min alder; men det ændrer ikke på, hvor ung og barnlig jeg føler mig til tider. Man må holde ved så længe man kan, og så længe jeg ikke føler mig gammel, så er jeg ikke gammel, vel?
Jeg kan diske et par billeder af de fødselsdagskager jeg fik lavet. Opskriften er fra insanitytheory, hvor der også er flotte billeder af processen fra start til kage. Denne type kage er lidt tung, men superflot at servere til et selskab. Min ene kage bærer præg af stemningen til fødselsdagen, hvorfor der er blevet dekoreret med shotsglas på kagen og indeholdte grofthakket chokolade og banan i skiver, hvor den anden blev lavet efter kildeopskriften med hvid chokolade, jordbær og flødeskum, dekoreret med hjemmelavet krokant.
Til trods for, at Valentines Day var den 14. februar og er blevet - efter min personlige mening - en amerikaniseret hensynsløst opreklameret kærlighedsdag, hvor fyrene er påduttet til at være romantiske denne dato, så blev jeg alligevel noget så positivt overrasket over, at modtage en kæmpe buket langstilkede roser, chokolade og et kort :) På dagen var man ude og spise med nogle venner inden vi tog i biografen for at se "A Good Die To Die Hard". Det er en typisk actionfilm, spækket med eksplosioner og med alt for mange penge i budgettet, hvor historien (selvfølgelig) gentager sig.
På billedet er der også afbilledet popsticks (trend or fad?) købt i Torvehallerne, en af mine fødselsdagsgaver (bamsen), sneen på altanen og den café latte som Nespresso maskinen U overraskede mig med en tilfældig dag.
Det fysiske behov skal jo dækkes, og her er lidt af, hvad jeg har fyldt maven med den sidste tid i urets retning: fiskepakke af rødspættefilet på en seng af porrer, peberfrugt, cherrytomater og gulerødder med en kvist timian, kinesiske baozi bestående af hakket svinekød, hvidkål, soya, ingefær og hvidløg, pandestegt mørbrad som blev anvendt til thailandsk oksekødssalat med agurk, tomat, rødløg, koriander, hvidløg, fiskesauce og chili; og til sidst et måltid bestående af føromtalte salat, thailandsk omelet, syltet glaskål og hvide ris. Jeg har haft meget voldsomme cravings efter thailandsk oksekødssalat, og så måtte jeg jo lave det :)
Inden for de seneste to uger, har jeg haft stor appetit for de meget luftige og lette kager aka Chinese Sponge Cake eller chiffoncake om man vil. Jeg har valgt at purere nogle halverede ferskner (konserves) til denne kage, som mine forældre havde ønsket til deres bryllupsdag med minimal flødeskum. Jeg kan virkelig anbefale at hakke ferskener og lægge dem i lag med flødeskum, så kagen bliver let og frugtig som vist på det efterfølgende billede.
Kinesisk æggekage opskrift (lettere modificeret): Til 26cm springform, 36 cupcakes eller 20cm springform og 12 cupcakes.
(Kilde: Konichiwa)
Ingredienser:
- 130g. kagemel (eller 120g. mel sigtet sammen med 2 spsk majsstivelse)
- 1 tsk bagepulver
- 6 æg, separeret
- ½ tsk citronsaft/eddike (substitut for "cream of tartar")
- En knivspids salt
- 1 tsk vanillesukker
- 150g. sukker
- 120ml vand
- 80ml olie uden smag
Fremgangsmåde:
Forvarm ovn på 170 grader.
- Forbered springform med stanniol i siderne, hvis det er en non-stick. Det er vigtigt, da kagen skal kunne klistre og hæve sig op ved hjælp af af siderne på formen. Hvis du laver cupcakes, placeres papirformene i en muffinform.
- Sigt mel og bagepulver tre gange for at adskille gluten proteinerne (nice to know: man ælter en brøddej/bolledej for at få gluten til at "binde" sammen og skabe et brød med bid i - og det er det omvendte angående kager da de skal æltes mindst muligt)
- I en stor skål tilsættes æggeblommer, salt, vanilje og 6 spiseskeer sukker. Pisk til blandingen er lysegul og luftig.
- Tilsæt vand og pisk til en ensartet masse. Tilsæt olie og pisk til ensartethed. Fold melblandingen i uden at ødelægge luftigheden.
- I en anden stor og ren skål tilsættes æggehvider, det resterende sukker og citronsaft. Det er uhyrligt vigtigt, at skålen er ren for snavs og fedt. Massen piskes til, at man kan holde skålen på hovedet uden at indholdet ryger ud. *nu plejer jeg at tænde ovnen på 170 grader*
- Fold en tredjedel af æggehviderne i dejen og bland forsigtigt til en ensartet masse. Fold resten af æggehviderne i dejen uden at overblande og presse luften ud.
- Hæld dejen op i formen til 2/3-3/4 er fyldt og bag til kagen bliver lysebrun (ca. 20min for cupcakes og 35-40min for kager).
- Afkøl kagen med bunden i vejret, så kagen ikke falder sammen.
- flæk kagen i to eller tre lag og pynt efter lyst. Den er nu også meget god som en hel kage med lidt sødet flødeskum på.
Denne kage er også et alternativ til lagkagebunde da den er nem at lave og skaber god højde.
Og har i lige bemærket vejret i påsken? SNE! Jeg er på forhånd dømt særling, når jeg ytrer mig frit om, at jeg elsker sne og vinter, men så er det godt for de D-vitaminhungrende mennesker, at solen og varmen så småt er på vej :)
Næste indlæg kommer til at handle om den lille hypede franske vidunderkage "macaron" :)
Og har i lige bemærket vejret i påsken? SNE! Jeg er på forhånd dømt særling, når jeg ytrer mig frit om, at jeg elsker sne og vinter, men så er det godt for de D-vitaminhungrende mennesker, at solen og varmen så småt er på vej :)
Næste indlæg kommer til at handle om den lille hypede franske vidunderkage "macaron" :)
No comments:
Post a Comment