I fredags var det jo Store Bededag, og for mit vedkommende var det "Store Hvededag" :D Jeg gik straks i gang med at forberede bolledejen torsdag eftermiddag, så jeg kunne bage hvederne om aftenen. Som min negletekniker sagde da jeg fortalte, at jeg havde en portion hvededej stående derhjemme: "normale mennesker går ned i bageren og køber hveder" :P Hvedeknopperne er lavet efter Claus Meyers opskrift, men har halveret portionen og lavet 12 hvedeknopper, da det passer bedre på bagepladen. Derudover brugte jeg "kun" en halv teske stødt kardemomme da jeg ikke er den største tilhænger af dens gennemtrængende smag.
Kender I det når der ikke skal særlig meget til før jeres overblik/overskud forsvinder som dug for solen? Sådan en periode tror jeg vist nok, at jeg gennemgår. Det kan være småting såsom, at der ikke er nogen der gider spise mine kager (selvfølgelig er der nogen, jeg skal jo egentlig bare skrive en statusopdatering på Facebook og tilbyde kage), at der er for varmt i biografen og man sidder og smelter i sædet i takt med en softice der smelter i 30graders sommervejr (gå ud og gør personalet opmærksom på dette), jeg knækker en lillebitte smule af neglen af at bowle (fil neglene kortere), har lyst til is (gå ud og køb en is), kan ikke finde et outfit at tage på til konfirmationsfest (riv alt ned fra bøjlerne i klædeskabet og begrav dig dybt under det til du kommer til fornuft) m.m.
Der skal ikke meget til... Men så er det godt, at jeg har min gode rationelle ven, mit kræsne smagspanel, en sød fyr som overøser mig med komplimenter på uventede tidspunkter; og sørme om det ikke er én og samme person tidligere omtalt som "E". Fyren min var så hjælpsom, at trisse ned i supermarkedet for at købe (mere!) mel til mine køkkeneksperimenter; selvfølgelig efter at have kigget i køkkenskufferne i gennem, peget og spurgt om der var noget galt med alt det andet mel (grahamsmel, rugmel, havregryn [hahaha :)] og en lille smule hvedemel). Mit svar var selvfølgelig, at det resterende hvedemel ikke var nok til næste køkkeneksperiment, som jeg snart var i færd med at forberede.
Kender I det når der ikke skal særlig meget til før jeres overblik/overskud forsvinder som dug for solen? Sådan en periode tror jeg vist nok, at jeg gennemgår. Det kan være småting såsom, at der ikke er nogen der gider spise mine kager (selvfølgelig er der nogen, jeg skal jo egentlig bare skrive en statusopdatering på Facebook og tilbyde kage), at der er for varmt i biografen og man sidder og smelter i sædet i takt med en softice der smelter i 30graders sommervejr (gå ud og gør personalet opmærksom på dette), jeg knækker en lillebitte smule af neglen af at bowle (fil neglene kortere), har lyst til is (gå ud og køb en is), kan ikke finde et outfit at tage på til konfirmationsfest (riv alt ned fra bøjlerne i klædeskabet og begrav dig dybt under det til du kommer til fornuft) m.m.
Der skal ikke meget til... Men så er det godt, at jeg har min gode rationelle ven, mit kræsne smagspanel, en sød fyr som overøser mig med komplimenter på uventede tidspunkter; og sørme om det ikke er én og samme person tidligere omtalt som "E". Fyren min var så hjælpsom, at trisse ned i supermarkedet for at købe (mere!) mel til mine køkkeneksperimenter; selvfølgelig efter at have kigget i køkkenskufferne i gennem, peget og spurgt om der var noget galt med alt det andet mel (grahamsmel, rugmel, havregryn [hahaha :)] og en lille smule hvedemel). Mit svar var selvfølgelig, at det resterende hvedemel ikke var nok til næste køkkeneksperiment, som jeg snart var i færd med at forberede.
Apropos køkkeneksperimenter, så er gladdejen færdig (at betegne det som (en) sur-dej syntes at afskrække smagspanelet) og mangler blot at komme en tur i ovnen. To be continued.
Min søster spurgte forleden dag, om jeg kunne bage en kage for hende til klassen. Det resulterede i en "Den du ved nok"-kage. Den kender I vel godt ;) Hvis ikke så kan jeg fortælle Jer, at selve kagen er en chokoladekage og toppingen er noget der minder om drømmekagens med kokos, flormelis, smør, kakaopulver og kaffe - dog uden at være karamelliseret. Jeg har fundet opskriften fra nogetiovnen.
lille bradepande
Ingredienser:
Dej:
- 400g. sukker
- 4 æg
- 3½ dl mælk
- ½ dl kaffe (færdigbrygget)
- 450 g. mel
- 4 tsk vaniljesukker
- 4 spsk usødet kakao
- 4 tsk bagepulver
- 200 g. smør eller margarine
Glasur:
- 150g. smør
- 1 spsk kaffe (færdigbrygget)
- 4 spsk usødet kakao
- 3 tsk vaniljesukker
- 100g. kokosmel
- 375g. flormelis
Fremgangsmåde
- Æg, sukker og vaniljesukker piskes tykt og skummende.
- De tørre ingredienser vendes rundt.
- Tilsæt mælk samt kaffe og vend det forsigtigt sammen til en ensartet dej.
- Tilsæt smør så dejen får en cremet konsistens.
- Kagen bages ved 185grader i 35-40min. Prik i midten af kagen med en tandstik, kødnål eller lignende for at se om kagen har fået nok.
Imedens kagen er i ovnen, kan glasuren laves imens:
Hæld alle ingredienserne til glasuren i en kasserolle og varm blandingen op til den bliver tyk og cremet.
Når kagen er afkølet kan kokostoppingen smøres på :)
Jeg fik faktisk halveret denne opskrift således, at der ikke var nok kage til min søsters klasse. Til gengæld fik jeg bikset en lækker banankage sammen, og opskriften kommer herfra, men jeg har foretaget nogle ændringer:
Banankage
lille bradepande
Ingredienser:
- 4 æg (stuetemperatur)
- 300g sukker
- 100g. mørk muscadovasukker
- 200g. smør (stuetempereret)
- 3 modne bananer
- 1 dl kaffe (færdigbrygget, intensitet er op til bageren)
- 400g. mel
- 1 tsk natron
- 1 spsk bagepulver
- 200g. chokolade, valgfrit
Fremgangsmåde:
Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Tilsæt smørret og pisk det med. Mos
bananerne og bland dem i dejen. Bland
mel, bagepulver og natron og rør det i dejen. Tilsæt kaffen og bland til ensartet masse. Ønskes chokolade, skal dette hakkes groft og vendes i dejen.
Fordel dejen i en lille smurt eller bagepapirbeklædt bradepande på 20x30 cm. Bag kagen i ovnen ved 180 grader i ca. 40 minutter.
Når kagen er afkølet, kan den få den velkendte chokoladeglasur (flormelis, lidt usødet kakao og en smule vand - på gefühlen) eller pyntes efter egen kreativitet.
Fordel dejen i en lille smurt eller bagepapirbeklædt bradepande på 20x30 cm. Bag kagen i ovnen ved 180 grader i ca. 40 minutter.
Når kagen er afkølet, kan den få den velkendte chokoladeglasur (flormelis, lidt usødet kakao og en smule vand - på gefühlen) eller pyntes efter egen kreativitet.
I weekenden tullede jeg rundt på Strøget med vennerne og gik en lille tur i Tivoli før vi vendte næserne hjem til de kære små hamstere. Efter et hurtigt gensyn, drog vi ud til bowlinghallen, hvor jeg fik tæv af min søster, og nu skylder jeg hende en middag. Til gengæld skylder vennen middag til både mig OG min søster, som jeg ser frem til :D Dallevalle, here we come ;)
- God første maj/solskinsdag/onsdag/midt-dag :)
No comments:
Post a Comment