Min lille niece var i svømmehallen for første gang for snart to uger siden. Det er ikke helt nemt at håndtere en baby selvom man har et par venner med, men DGI-byen har badekar til babyer og babysæder (max 2 år), hvor man kan parkere den lille mens man gør klar til at kunne hoppe i vandet.
Hun er hele 7 måneder gammel nu, kan sidde op af sig selv, næsten stå på egne ben og er begyndt at spise grød og brød. Nøj hvor jeg glæder mig til, at hun kan gå :D
Så har jeg været en tur på Strandvejen og spise is. Hver sommer er jeg forbi Lydolph på Strandvejen, og i år skulle min gode ven prøve en såkaldt Lydolpher, som består af en vaffel med en kugle is i bunden, softice, to kugler is, en flødebolle, softice og til slut dyppet ned i kakaopulver. Han kom knap nok i gennem det første lag softice da han erklærede, at han ikke kunne rumme mere. Det der er trækplastret er de store iskugler til standardpriser, Hellerup havn 5 minutters gågang fra isbutikken og til sidst er Lydolph et stoppested inden Bakken :)
Den seneste uges tid har jeg været forbi Café Phønix i Brønshøj med et par venner, bagt gulerodskage, cookies, rosinboller (Meyers), været til et event i forbindelse med dirdage (ejere af Aamanns, NOMA og Tickle holdt oplæg), bagt Meyers koldthævede hvedebrød, været til fødselsdag, deltaget i en badmintonturnering hen over weekenden, været forbi Es bror og spise god mad. Pic-drop! :P
Café Phønix |
De øverste billeder: lækker fødselsdagsmiddag; i bunden: hjemmelavet brunsviger og koldthævet hvedebrød |
Gulerodsjuice med danskvand og havntorn olie; knækbrød med rygeostcreme med asparges, rejer og kommen, i nederste højre billede er det perlebyg, ærter og sild |
t.v. bisque med rå jomfruhummer, rejechips, citronmayo, m. torsk med frysetørrede hindbær med revet kinaradise, t.h. dehydreret kammusling med citronmayo |
"Fisk din mad op" muslinger, agurkekugler, dild, agurkegratiné og dild "sne", afslutningsvis med en lykkekage og trøfler |
Noget af en begivenhedsrig uge resulterede i en guldmedalje i damedouble og en sølv i mixdouble! Alt i mens sad en supersød fyr iblandt publikum og heppede på mig ^^ Taget i betragtning af, at jeg spillede fra 12.30 til 17 om lørdagen og fra 11 til 16 om søndagen, så kan man mildest talt sige, at E har været en fantastisk støtte. Derudover vrikkede jeg om i en finalekamp, hvorefter han var i fuld firspring og løb hjem til hans gode ven som bor i nærheden af hallen og fik en pose frossen ris-blanding til min ankel - nuurhh :)
Længe har jeg gerne villet smage de "rigtige brunsvigere", som de laves på Fyn, men har endnu ikke haft mulighed for at stoppe forbi en lokal fynsk bager. Jeg må nøjes og har prøvet denne opskrift, som skulle være så tæt som muligt på fynske brunsvigere (angiveligt de "ægte" eller også fordi de såre enkelt er de bedste i hele landet) :)
Brunsviger
En lille bradepande. Kilde: Sesamsesam
- 250 g mel
- 25 g sukker
- 25 g gær
- en smule salt
- 1½-1¾ dl mælk, lunken
- 25 g smør, blødt
Gæren
opløses i mælken. Mel, sukker og salt blandes i, og dejen æltes sammen
(evt. på maskine). Smørret skæres i mindre tern og æltes ind i dejen.
Lade dejen hæve lunt og tildækket i 20 min. Lav fyldet.
Fyld
- 125 g smør
- 150 g brun farin
- 4 spsk sirup
- 1 tsk stødt kanel, valgfrit
Smelt det hele i en gryde ved middel varme. Rør det godt sammen til en ensartet masse. Jeg kan godt lide kanel og tilsætter derfor en teske stødt kanel i gryden.
Rul
dejen ud til et rektangel, og læg den i en bagepapirklædt bradepande på
ca. 35x25 cm. Brug din finger til at prikke hulninger i dejen, så
fyldet kan løbe derned. Hæld fyldet på dejen, lad det hæve lunt i
yderligere 20 min, og prik endnu en gang huller i dejen. Jo flere huller
du laver, des mere snasket bliver det endelige resultat. Jeg kan godt lide når brunsviger knaser lidt og drysser lidt brun farin inden herligheden smides i ovnen. Bag
brunsvigeren i ca. 12-15 min ved 180 grader.
Til en anden gang vil jeg prøve at bruge 10g. gær og lade dejen hæve i køleskabet natten over, da jeg synes at koldthævede deje har en bedre struktur og mindre gærsmag.
Til en anden gang vil jeg prøve at bruge 10g. gær og lade dejen hæve i køleskabet natten over, da jeg synes at koldthævede deje har en bedre struktur og mindre gærsmag.
I aften skal jeg mødes med pigerne og spise på Chez Laurent på Frederiksberg; orv hvor jeg glæder mig til at mæske mig i franske crêpes og galettes! Så skal vi da også have de seneste opdateringer angående den ene venindes bryllupsforberedelser og idéer til bryllupskjolen :)
Rigtig god tirsdag!
(der er ikke noget der hedder dårligt vejr, kun forkert beklædning ;))
No comments:
Post a Comment