Friday 8 November 2013

08.11.2013 +

Der er blevet udforsket i det lille køkken, og dertil hører der opskrifter med. Da jeg for lidt tid siden opdagede, at der var hindbær-smag blandt de forskellige frugtfarver i Føtex, var jeg da nødt til at erhverve mig sådan en lille flaske.

Det resulterede i hindbærmacarons med chokolade ganache, som er en revideret version af en tidligere opskrift på pink macarons.

Her kommer opskriften på hindbærmacarons med ganache:

Hindbær macarons med  ganache:
12 macarons

Makronbunde
  • 43 g mandler (eller mandelmel)
  • 75 g flormelis
  • 1 stor æggehvide
  • 25 g sukker
  • Pink pastafarve på gefühlen
  • Ca. ½ tsk hindbærkoncentrat
Ganache
  • 60 g. fløde
  • 100 g. chokolade
 Fremgangsmåde:
  1. Smut mandlerne, og blend dem til fint mandelmel.
  2. Hæld flormelis ned til mandelmelet, og blend videre.
  3. Si blandingen.
  4. Hæld æggehvide og sukker i en skål, og pisk ved laveste hastighed i cirka et minut. Pisk derefter ved højeste hastighed i et par minutter – indtil marengsen danner bløde toppe.
  5. Vend mandelblandingen i hviderne. (Pres dejen mod siderne af skålen med en dejskraber – cirka 35 gange.)
  6. Tilsæt gradvis en smule pastafarve i dejen for at opnå den ønskede nuance. 
  7. Tilsæt en halv teske hindbærkoncentrat.
  8. Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tyl, og sprøjt små runde cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  9. Lad de ubagte bunde tørre ved stuetemperatur i cirka en halv time.
  10. Bag dem ved 160 grader i cirka 12 min.
Det er vigtigt, at der bruges pastafarve (eller pulver) da frugtfarverne der forefindes i supermarkedet er for vandede, og risikoen for et flop forhøjes.

Ganache laver man ved at finthakke chokoladen og lægge det i en skål der kan tåle varme. Fløden koges op og hældes med det samme ned i chokoladen. Lad langsomt fløden smelte chokoladen og rør rundt i blandingen til det får en konsistens der hverken er for lind eller tyk. Der er forskellige måder at komme ganache på makronbunde, men i stedet for mere gris med sprøjtepose, har jeg formået at få nydelige macarons ved at klatte ganache på med en teske.


Kaffekage fra Meyers

Ingredienser
225 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
25 g kakaopulver
lidt salt
150 g brun farin
100 g sukker
250 g blødt smør
kornene af ½ vaniljestang
4 mellemstore stuetempererede æg
1½ dl sødmælk
1 dl kold espressokaffe eller stærk stempelkaffe
smør og sukker til formen


Glasur
2-300 gram flormelis
Espresso/stempelkandekaffe


Fremgangsmåde


Først piskes det bløde smør og sukker sammen, et æg af gangen røres i og vanillekorn røres med. Herefter sigtes alle de tørre ingredienser i dejen, hvorefter mælken og den kolde kaffe blandes i.  Rør det hele godt sammen og hæld dejen op i en smurt form. Kagen bages i ca. 45 min. ved 180 grader, hvilket kan variere da kagen i en bradepande tager kortere tid end i en rugbrødsform. Lav en test ved at stikke en kødnål eller tandstik i midten af kagen. Kommer den ud uden dej, er kagen færdig. 
Lad kagen køle af og lav glasuren til kagen.

Det er en virkelig lækker og fugtig kage, som eventuelt kan laves uden kaffe så børnene også kan være med :) 

No comments:

Post a Comment